Druiven rassen

Souvignier Gris (2.000 stokken)

De Souvigner Gris (FR 392-83) is een van de nieuwste rassen met een hoge schimmeltolerantie uit het proefstation Freiburg. De Souvignier Gris is een Pinot Blanc-achtige en rijpt ook samen hiermee af. De schimmeltolerantie is uitermate hoog, waardoor niet gespoten hoeft te worden. De druif heeft middelgrote losse trossen en de wijn is krachtig en licht fruitig.

Johanniter (2.000 stokken)

Johanniter is een uit Duitsland (Freiburg; FR 177-68) afkomstig wit druivenras met een hoge schimmeltolerantie. Het lijkt in veel opzichten op de Riesling (de moeder van dit ras), maar loopt eerder uit, bloeit eerder en rijpt eerder af. De opbrengst is iets groter dan bij de Riesling. De wijn wordt als krachtig, fruitig, neutraal omschreven en beter beoordeeld dan de Riesling.

Solaris (500 stokken)

Solaris is een uit Duitsland (Freiburg; FR 240-75) afkomstig wit druivenras met een hoge schimmeltolerantie. Het is een stevige groeier die snel een dichte loofwand vormt. Het ras rijpt vroeg af en heeft daarom nog wel eens last van wespenwraat. De wijn is karaktervol, licht fruitig (vleugje ananas, hazelnoot) tot redelijk neutraal.

Reageren is niet mogelijk