Onze Wijnen

Wijn overzicht

Klein Wonder

Klein Wonder is een monocépage van Souvignier Gris. De droge witte wijn heeft een volle kruidige smaak met frisse zuren en een lange fruitige afdronk. Deze  wijn komt het best tot zijn recht bij een maaltijd met bijvoorbeeld vette vis of wit vlees.

Groot Geluk

Groot Geluk is een monocépage van Johanniter. De frisse droge witte wijn heeft een volle smaak met frisse zuren en een fruitige afdronk. Door de soepele structuur komt deze wijn het best tot zijn recht bij asperges met ham of vis.

Met Liefde (huidige batch is Uitverkocht!)

Met Liefde wordt gemaakt in de top jaren als een bijzondere/reserve wijn. 75% Souvignier Gris met een 6 maanden hout lagering op vat van nieuw Frans eiken en 25 % Solaris Sur-lie gevinificeerd. De houttonen komen op een prettige manier naar voren, met frisheid en caramel in de neus en een mooie afdronk waar de complexiteit van deze wijn volledig tot zijn recht komt. Beschikbaar in een gelimiteerde en genummerde oplage van 500 flessen is dit een collectorsitem.

Vol Trots

Ook Vol Trots is een “special reserve” een wijn gemaakt van Souvignier Gris die voor de helft 19 maanden houtlagering op nieuw Frans eiken heeft gehad, de andere helft regulier gevinificeerde Souvignier Gris en Sur-lie gevinificeerde Solaris. Deze wijn heeft nog meer diepgang en houttonen dan Met Liefde. Een prettige frisheid en het mooie volle en ronde mondgevoel maken deze wijn een ideale wijn-spijs paring die goed tot zijn recht komt met aardse tonen van vegetarische gerechten als Biet Wellington. Maar ook bij prachtige vis en schaaldier gerechten.

PUUR Brut Nature

Puur Brut Nature is een prachtige mousserende kwaliteitswijn op traditionele wijze gemaakt. Gevinificeerd met 2/3 Johanniter en 1/3 Souvignier Gris zonder toegveigde dosage is dit een heldere, fijne, natuurlijk bubbel die een perfecte harmonie vormt met andere pure gerechten als rauwe vis, oester en coquilles.

PUUR Brut

Puur Brut is naast de Brut Nature wat toegankelijker en perfect als aperitief. Tevens gemaakt van 2/3 Johanniter en 1/3 Souvignier Gris met een dosage van 9 gr brengt de frisheid en citrus in mooie balans.

Reageren is niet mogelijk